Skrivlusten

Social mötesplats för diskussioner och umgänge. Välkommen in i gemenskapen!
 
HemPortalKalenderVanliga frågorSökBli medlemLogga in

Dela | 
 

 Så här ser en katt ut som förfrusit öronen

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin
avatar

Antal inlägg : 2483
Poäng : 6849
Registreringsdatum : 12-12-14

InläggRubrik: Så här ser en katt ut som förfrusit öronen   ons 20 aug 2014, 23:22

Katter klarar sig inte i ur och skur som många tror. Katten härstammar från Egypten från början. 

http://www.katterian.se/kattinfo/fakta-om-katter/#.U_URG_l_taw
Källa: https://www.facebook.com/missmjau

_________________
Det du inte vill att andra gör mot dig, gör det aldrig mot dom
Till överst på sidan Gå ner
http://www.skrivlusten.net
Gäst
GästInläggRubrik: Sv: Så här ser en katt ut som förfrusit öronen   tor 21 aug 2014, 13:33

Vill dela denna berättelse om lilla Josefina från Kristinehamns djurskydd http://www.djurskyddetkristinehamn.se/index.php?id=2


"Kattungen Josefinas historia

Lilla Josefina kom till Djurhemmet söndagen den 17 januari och var då mycket illa däran. Hon hade iakktagits av en lokalbo under ett par veckor i Väse men inte gått att infånga. Vintern hade inte varit snäll mot lilla Josefina så på söndagen satt hon där i en snödriva allt för svag och medtagen för att kunna röra sig. Hon var skinn och ben. Hennes öron var förfrusna och såg ut som små krusiga kålblad.De måste värkt något fruktansvärt. Hon var rejäl förkyld och hennes ögon var helt igenlimmade av ögoninfektion och pga av detta hade hon ingen möjlighet att längre söka föda och satt där i snödrivan och väntade på döden.

Josefina är troligen född på sensommaren och hur hon blivit hemlös vet vi inte och kan endast spekulera. Hon togs till Karlskoga veterinärklinik där det konstaterades att hon bara vägde kring 900gr. Josefina fick en grundlig undersökning och fick mediciner som skulle hjälpa henne att tillfriskna.

Eftersom hon var för svag för att själv äta eller dricka så gav personalen henne medicin, vatten och mat med hjälp av spruta de första dagarna. Josefina blev tillsedd med mat, dryck och medicin varje timma. De första dagarna var det kritiskt om hon skulle orka men tillståndet förbättrades hela tiden. Den 20/1 tog hon sina första stapplande, vingliga steg och försökte att slicka på lite mat på ett fat men orkade inte tugga.

Hennes ögon var rejält infekterade och varade men rengjordes regelbundet så hon kunde öppna dem. Josefina försökte spinna, trots sin svåra förkylning och till och med stryka sig mot personalen. Trots att hon knappt kunde stå på sina ben.Vi kan därmed konstatera att Josefina med största sannolikhet en gång haft ett hem och kontakt med människor. Josefina är ett typexempel på det plågsamma öde de flesta hemlösa katter går mot om de inte blir omhändertagna.

Den 22/1 började Josefina att äta och dricka själv.Hon gick på sin låda och kissade. Hon orkade till och med leka med en liten tygmus. Den 25/1 började vi se att Josefina orkar putsa sig och hon fick äntligen igång sin mage.Diarré i början. Hon var ännu väldigt förkyld och hennes ögon var fortfarande infekterade. Hon var ännu svag och trött och vilade ofta på sin fårskinnsfäll under mjuka filtar.

Den 26/1 fortsätter Josefina att förbättra sitt allmäntillstånd och även om hon fortfarande var skinn och ben och mycket svag så hade hon definitivt fått livskraft och glädje tillbaka. Hon njöt av att kunna äta och sträcka ut sig på mjuka filtar. Hon spann och strök sig mot besökare i karantänburen och protesterade när hon fick den "uschla" ögonsalvan. Den 28/1 avslutades medicineringen för Josefina förutom ögonsalvan som hon fick tåla ett tag till. Hon har började gå upp i vikt och hennes allmäntillstånd förbättrades stadigt.

Förkylningen hade hon fortfarande men den var på bättringsvägen. Hon åt med god aptit, var nyfiken, lekfull och social även om hon ännu fortfarande lätt blev trött och vilade mycket. Den 4/2 upphörde vi med ögonsalvan eftersom Josefinas ögon blivit i det närmaste återställda. Visade sig sedan att Josefina fick börja på nytt med behandling för sina ögon men att de, efter ytterligare medicinering och veterinärbesök med skrapning av hornhinnan,nu är fullt återställda. Till veterinärens förvåning och mycket glädjande har Josefina inga bestående ögonskador.

Den 8/2 kunde vi berätta att hennes päls blivit jättefin och att hon stadigt gick upp i vikt. Den svåra förkylningen var nästan helt borta. Hennes ögon var fina och klara. Hennes öron som blev förfrusna hade en hel del död vävnad som togs bort av veterinären när Josefina var på en grundlig hälsokontroll.

Nu är hennes små öron bara stumpar så någon öronmärkning kan det aldrig bli tal om. Det får bli chipmärkning istället. Hon fick för säkerhets skull också en ny antibiotikakur. Även om Josefina fortfarande var lite tunn och underviktig så mådde hon så mycket bättre.Hon blev lätt trött och vilade mycket men blev piggare för var dag.

Josefina blir nog aldrig en stor katt pga av undernäring när hon fortfarande växte men hennes livsglädje är det inget fel på. Många underbara människor har hört av sig och erbjudit sig att adoptera lilla Josefina. De har donerat både pengar, mat och saker till henne. Det par i Väse som först hittade Josefina och räddade henne ur snödrivan adopterade lilla Josefina.

Josefina fick komma till sitt nya hem den 25/2/10. Där kommer hon att få ett underbart hem där hon kommer att bli väldigt ompysslad och dessutom får två kattkompisar."
Till överst på sidan Gå ner
Gäst
GästInläggRubrik: Sv: Så här ser en katt ut som förfrusit öronen   tor 21 aug 2014, 22:30

Stackars katter. Det är synd och skam att när människors hjärta förvandlas till sten.. Sad 
Då känns det skönt att trots allt finns människorna som bryr sig om dessa värnlösa små liv.
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Så här ser en katt ut som förfrusit öronen   

Till överst på sidan Gå ner
 
Så här ser en katt ut som förfrusit öronen
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1
 Liknande ämnen
-
» Så här ser en katt ut som förfrusit öronen
» Ny sorts klotång till hund och katt förhindrar att pulpan skadas
» Djurens Rätt: Vill vi verkligen avla fram husdjur som lider?

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Skrivlusten :: Djur :: Katt-
Hoppa till: